Cavusoglu: Turkiye i Izrael pokrenuli napore za podizanje diplomatskih misija na nivo ambasadora

Cavusoglu je kazao da je tokom sastanka potvrđena odlučnost da se konkretnim koracima unaprijedi pozitivan dijalog između Turkiye i Izraela.

TURKIYE 23.06.2022, 16:53 24.06.2022, 16:04
Cavusoglu: Turkiye i Izrael pokrenuli napore za podizanje diplomatskih misija na nivo ambasadora
© AA

 Ministar vanjskih poslova Republike Turkiye Mevlut Cavusoglu izjavio je da su bilateralne političke i regionalne konsultacije između ministarstava vanjskih poslova Izraela i Turkiye od velike važnosti. 

Istakao je da su Turkiye i Izrael pokrenuli napore da se diplomatske misije u, kako je rekao, relevantnim državama podignu na nivo ambasadora.

- Turkiye je pokrenula aktivnosti s ciljem podizanja diplomatskog predstavljanja u Izraelu na nivo ambasadora, rekao je Cavusoglu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom vanjskih poslova Izraela Yairom Lapidom koji boravi u posjeti Ankari u Turkiye.

- Turkiye i Izrael će nastaviti posjete i političke pregovore na raznim nivoima, kazao je Cavusoglu.

Cavusoglu je komentarisao i terorističku prijetnju Izraelcima.

- Nećemo dozvoliti takva dešavanja u Turkiye, u našoj državi neće biti takvih obračuna, niti terorističkih napada, rekao je on.

Naglasio je da Turkiye sarađuje sa Izraelom i u pitanjima sigurnosti.

Cavusoglu je kazao da je tokom sastanka potvrđena odlučnost da se konkretnim koracima unaprijedi pozitivan dijalog između Turkiye i Izraela, piše AA. 

- Nastavit ćemo međusobne posjete na visokom nivou, istakao je Cavusoglu.

komentari (0)