Djeca širom Turkiye se mole za Erdoganovo brzo ozdravljenje

TURKIYE 10.02.2022, 10:21 10.02.2022, 13:47
Djeca širom Turkiye se mole za Erdoganovo brzo ozdravljenje
© Twitter/AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan, i njegova supruga Emine Erdogan, prije nekoliko dana su se, objavili su da su, uz blaže simptome, pozitivni na koronavirus. 

Od tog dana, širom svijeta uče se dove (op.a. molitve), za brzo ozdravljenje bračnog para Erdogan. Mnogi zvaničnici, predsjednici, političari uputili su želje brzog oporavka, ali ono što je posebno kada je predsjednik Turkiye Erdogan u pitanju jeste, da su mnoga djeca širom Turkiye, ali i svijeta poželjela brz oporavak turskom predsjedniku.

Mnogo djece je snimilo video u kojem se obraća turskom predsjedniku sa ovim željama. Poznato je da Erdogana djeca mnogo vole, te da se sa posebnom pažnjom i naklonošću njima obraća, kada god mu se za to ukaže prilika. Kaže se da dobrom čovjeku djeca hrle u zagrljaj, i da je dobar onaj čovjek kojeg djeca vole, a predsjedniku Turkiye i hrle u zagrljaj, ali i pišu pisma i snimaju videozapise, kako bi mu poželjeli brzo ozdravljenje.

Omiljen među starijima, a pogotovo među onim mlađima,Erdogan je na svom Twitter profilu dijelio videozapise djece, te se zahvalio dječici na njihovim željama i porukama.

Image
 

- Hvala vam djeco moja, da vas Allah nagradi. Puno se igrajte i budite uvijek sretni, odgovorio je Erdogan na želje dječice za njegovo brzo ozdravljenje.

- Hvala Vam puno, gospođo Zubeyde. Šaljem selam Mehmetu Zahidu i čitavom Aydinu (op.a. grad u Turkiye). Ostajte zdravo, napisao je Erdogan.

- Hvala puno mojim kćerkama Lamii, Cemile Nur, Irmak i Nehir. Šaljem selam ovim ljepoticama, napisao je turski predsjednik.

Balkan News

komentari (0)