Šef turske diplomatije Fidan osudio teroristički napad u Ankari

Osuđujem podli teroristički napad na našu Generalnu direkciju policije u Ankari, naveo je Fidan

TURKIYE 01.10.2023, 11:16
Šef turske diplomatije Fidan osudio teroristički napad u Ankari
© AA

Turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan osudio je jutrošnji teroristički napad u Ankari, te poručio da nastavljaju borbu protiv terorizma. 

"Osuđujem podli teroristički napad na našu Generalnu direkciju policije u Ankari. Želim brz oporavak našim hrabrim policajcima koji su ranjeni u ovom podlom napadu i želim brz oporavak pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i cijeloj našoj naciji. Odlučno ćemo nastaviti borbu protiv terorizma u zemlji i inostranstvu", naveo je Fidan u objavi na društvenim mrežama.

Tužilaštvo u Ankari pokrenulo je istragu u vezi s terorističkim napadom na Generalnu direkciju policije 1. oktobra 2023. godine, piše AA. 

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya izjavio je ranije da su dva terorista, koji si došli manjim vozilom ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost u Ankari izvršili bombaški napad.

“Oko 9.30 sati (po lokalnom vremenu. op.a.) dvojica terorista koji su sa manjim vozilom došli ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost Ministarstva unutrašnjih poslova, izvršili su bombaški napad. Jedan od terorista se raznio, a drugi terorista je neutralisan. Tokom otvorene vatre lakše su ranjena dva naša policajca. Želim brz oporavak našim herojima“, naveo je Yerlikaya.

komentari (0)