Šekib Avdagić ponovo izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore

TURKIYE 15.11.2022, 14:02
Šekib Avdagić ponovo izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore
© AA

Šekib Avdagić ponovo je izabran za predsjednika Istanbulske trgovinske komore (ITO).

Avdagić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, je na izborima održanim u ITO-u ponovno izabran za predsjednika Upravnog odbora koji predstavlja više od 700.000 kompanija iz Istanbula.

Vijećnici iz 81 različite profesije ITO-a okupili su se danas u sjedištu komore u Istanbulu kako bi izabrali predsjednika i članove upravnog odbora, članove disciplinske komisije i izaslanike TOBB-a koji će voditi ITO u sljedeće četiri godine.

Avdagić je, prema rezultatima izbora, dobio 184 glasa i po drugi put postao predsjednik Upravnog odbora 140 godina stare Trgovinske komore Istanbula.

Glavni članovi upravnog odbora ITO-a u mandatu 2022.-2026. su: Šekib Avdagić (predsjednik), Ahmet Ozer, Bahadir Yasikk, Giyassettin Eyyupkoca, Ibrahim Dogan Salman, Mehmet Develioglu, Murat Haziroglu, Munur Ustun, Sami Salih Atılgan, Yakup Koc i Zeki Akbal.

"Želio bih vam zahvaliti što mene, zajedno s timom, smatrate dostojnima biti predsjedavajući u drugom mandatu, koji je dobio vrlo mali broj predsjednika u ITO-u", rekao je Avdagić nakon reizbora, prenosi AA.

Navodeći da će nastaviti raditi, proizvoditi i koračati prema novim ciljevima za Istanbul i Turkiye, Avdagić je rekao: "Završit ćemo mnoge naše projekte koje smo započeli u proteklom periodu. Dodat ćemo nove ovim projektima zajedno s vama. Ponijet ćemo poslovni svijet Istanbula do vrha na najbolji način kao što je bio i u proteklih 140 godina."

komentari (0)