Šentop o Aliji Izetbegoviću: "Časno i ponosno koračanje 'kralja mudrosti' na putu ka nezavisnosti neće biti zaboravljeno"

Prema procjenama, posljednjem ispraćaju Alije Izetbegovića prisustvovalo je više od 100.000 ljudi, kao i veliki broj bosanskohercegovačkih i međunarodnih zvaničnika

TURKIYE 19.10.2022, 10:44 20.10.2022, 11:43
Šentop o Aliji Izetbegoviću: "Časno i ponosno koračanje 'kralja mudrosti' na putu ka nezavisnosti neće biti zaboravljeno"
© AA

Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turkiye Mustafa Sentop obavio je poruku povodom 19. godišnjice smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine. 

- Na godišnjicu smrti, s rahmetom i poštovanjem sjećamo se Alije Izetbegovića, nezaboravnog lidera bratske Bosne i Hercegovine. Časno i ponosno koračanje 'kralja mudrosti' na putu ka nezavisnosti nikada neće biti zaboravljeno, piše u poruci Sentopa objavljenoj na zvaničnom Twitteru.

Alija Izetbegović preminuo je 19. oktobra 2003. godine od zatajenja srca. Prema procjenama, posljednjem ispraćaju Alije Izetbegovića prisustvovalo je više od 100.000 ljudi, kao i veliki broj bosanskohercegovačkih i međunarodnih zvaničnika. Pretpostavlja se da je to bio najveći broj ljudi koji je ikada prisustvovao nekoj dženazi u Sarajevu.

komentari (0)