Erdogan: Bin Salman 22. juna dolazi u Ankaru

TURKIYE 17.06.2022, 15:05 20.06.2022, 16:39
Erdogan: Bin Salman 22. juna dolazi u Ankaru
© AA

 Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan najavio je da će u srijedu, 22. juna, Ankaru posjetiti prijestolonasljednik Saudijske Arabije Mohammed bin Salman. 

Erdogan je u Istanbulu odgovarao na pitanja novinara nakon džuma-namaza u Uskudaru, a tom prilikom je najavio posjetu prijestolonasljednika Bin Salmana.

- Ako Bog da, ugostit ćemo ga u predsjedničkom kompleksu u Ankari, rekao je Erdogan, napominjući kako će tokom posjete biti razgovarano kako unaprijediti bilateralne odnose Turkiye i Saudijske Arabije.

Upitan da prokomentariše i aktuelne napetosti s Grčkom, Erdogan je odgovorio: "Što se tiče Grčke, posebno sam iznio svoje reakcije na ovaj proces. Poručio sam da se više neću sastati sve dok pred mnom ne bude iskren i pošten političar. Rekli smo da smo završili naše sastanke Strateškog vijeća na visokom nivou i da nećemo održati taj sastanak s Grčkom predviđen za ovu godinu. Šta to znači? Otvorenija poruka od ove ne može biti. Neka se Grčka sada sama pobrine o sebi", poručio je Erdogan.

komentari (0)