Erdogan: Izgradili smo snažnu infrastrukturu odbrambene industrije

TURKIYE 17.03.2022, 14:45
Erdogan: Izgradili smo snažnu infrastrukturu odbrambene industrije
© AA

Predsjednik Turkiye i čelnik vladajuće Partije pravde i razvoja (AK Parti) Recep Tayyip Erdogan izjavio je da su obećali građanima da će Turkiye učiniti jednom od 10 najvećih ekonomija svijeta.

U obraćanju na sjednici predstavnika AK Partije, Erdogan je kazao da će ova stranka u avgustu obilježiti 21. godišnjicu postojanja, a u novembru 20 godina na vlasti.

- U tom periodu smo se bavili mnogim pitanjima, mnogim krizama i mnogim dešavanjima u svijetu, u našem regionu i u našoj državi. Dok koračamo u pravcu koji nam pokazuje naša misija, idemo ka sve većim ciljevima u svjetlu 21-godišnjeg iskustva naše partije, kazao je.

Podsjetio je da su se obavezali da će Turkiye učiniti jednom od 10 najvećih ekonomija svijeta i da će dostići stoljetne težnje i ciljeve nacije.

- Radili smo na izgradnji infrastrukture za realizaciju ciljeva, svakom našom aktivnošću, uslugom, svakim projektom, svakom političkom, ekonomskom i društvenom reformom, što je zasigurno ostavilo traga u Turkiye u posljednjih 20 godina. Sada smo u situaciji kada ćemo sve svoje vrijeme i mogućnosti posvetiti jačanju države, razvoju zemlje i dobrobiti njenih građana, rekao je Erdogan.

Istakao je također da su u proteklom periodu završili brojne velike projekte i da nastavljaju s razvojem infrastrukturnih projekata u zemlji.

- Završavamo radove i na aerodromu Artvin-Rize. Biće otvoren sljedećeg mjeseca, kazao je Erdogan.

Dodao je da je Turkiye proteklih godina postigla veliki uspjeh i u oblasti odbrambene industrije, piše AA.

- Izgradili smo snažnu infrastrukturu odbrambene industrije, dodao je predsjednik Turkiye.

komentari (0)