Erdogan: Netanyahu je upisao svoje ime u historiju kao "kasapin Gaze"

Netanyahu, koji je u Gazi počinio jedan od najvećih zločina u zadnjih 100 godina, već se upisao u povijest kao 'kasapin Gaze'", rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obraćajući se na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari

TURKIYE 29.11.2023, 11:47 30.11.2023, 14:07
Erdogan: Netanyahu je upisao svoje ime u historiju kao "kasapin Gaze"
© AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je u utorak kako je izraelski premijer Benjamin Netanyahu svoje ime upisao u historiju kao "kasapin Gaze". 

"Netanyahu, koji je u Gazi počinio jedan od najvećih zločina u zadnjih 100 godina, već se upisao u povijest kao 'kasapin Gaze'", rekao je Erdogan obraćajući se na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari.

"Turkiye će pojačati diplomatske napore za oslobađanje talaca i uspostavu trajnog primirja u Gazi", dodao je Erdogan.

Također je rekao da nedavne izjave Netanyahuove vlade umanjuju nade da će se trenutna humanitarna pauza u Pojasu Gaze pretvoriti u dugotrajni prekid vatre, piše AA. 

Što se tiče turske humanitarne pomoći Gazi, Erdogan je rekao da će drugi humanitarni brod s 1.500 tona humanitarne pomoći isploviti tokom dana.

komentari (0)