Erdogan razgovarao sa Putinom: "Sve strane ulažu napore za nastavak izvoza žita"

Erdogan u telefonskom razgovoru s Putinom izrazio uvjerenje u mogućnost saradnje s ciljem rješenja u vezi s transportom žita

TURKIYE 01.11.2022, 15:24 01.11.2022, 15:31
Erdogan razgovarao sa Putinom: "Sve strane ulažu napore za nastavak izvoza žita"
© AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan telefonski je razgovarao s ruskim kolegom Vladimirom Putnom o bilateralnim i regionalnim temama s posebnim osvrtom na rat između Rusije i Ukrajine. 

Iz Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćili su da su u fokusu Erdoganovog i Putinovog razgovora bila posljednja dešavanja u ratu u Ukrajini.

U saopćenju se navodi da je Erdogan tokom razgovora istakao da sve strane nastavljaju ulagati napore za pronalazak rješenja za nastavak izvoza žita iz ukrajinskih crnomorskih luka na bazi istanbulskog sporazuma koji je ranije postignut između Turkiye, Rusije, Ukrajine i Ujedinjenih nacija, piše AA. 

Erdogan u telefonskom razgovoru s Putinom izrazio uvjerenje u mogućnost saradnje s ciljem rješenja u vezi s transportom žita.

Turski predsjednik Erdogan je tom prilikom zahvalio ruskom kolegi Putinu zbog njegovog obraćanja na sesiji Valdai diskusionog kluba u kojem je pohvalno govorio o Turkiye i njenom predsjedniku.

komentari (0)