Erdogan sa ukrajinsko-ruskim pregovaračima: Vjerujemo da u pravednom miru neće biti gubitnika

TURKIYE 29.03.2022, 10:37
Erdogan sa ukrajinsko-ruskim pregovaračima: Vjerujemo da u pravednom miru neće biti gubitnika
© AA

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan je, u povodu nove runde pregovora između Rusije i Ukrajine koja je danas počela u Istanbulu, poručio kako vjeruje da u pravednom miru nema gubitnika.

Erdogan se obratio na otvaranju sastanka rusko-ukrajinskih pregovaračkih odbora održanog u predsjedničkom uredu Dolmabahce, a tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je ugostio delegacije i dao doprinos njihovim naporima da uspostave mir u tako kritičnom razdoblju.

- Turkiye je pokazala pošten pristup štiteći prava, zakone, osjetljivost i ruske i ukrajinske strane na svim međunarodnim platformama, rekao je Erdogan, te dodao kako je Turkiye spremna biti domaćin mirovnih pregovora između ruskog i ukrajinskog predsjednika.

- Turkiye vjeruje da u pravednom miru nema gubitnika, da dugotrajni sukob nije ni u čijem interesu, poručio turski predsjednik Erdogan šaljući poruku ruskim i ukrajinskim pregovaračima.

Erdogan je još jednom pozvao na prekid vatre, te naveo da je u rukama strana da zaustave ovu tragediju, piše AA.

- Bit će na dobrobit svih da se postigne prekid vatre i mir što je prije moguće. Mislimo da smo sada ušli u razdoblje u kojem bi trebali biti konkretni rezultati dobiveni pregovorima. Od sadašnje faze, preuzeli ste povijesnu odgovornost kao članovi delegacije. Cijeli svijet od vas čeka dobre vijesti. Uz vodstvo svojih čelnika, postavljate temelje mira. Spremni smo na svaki doprinos koji će vam olakšati posao, poručio je Erdogan.

komentari (0)