Erdogan: " Turkiye nastavlja sa naporima u rješavanju političke zagušenosti u BiH"

Govoreći o izazovima u oblasti ekonomije s kojim je njegova zemlja bila suočena u prošloj godini, Erdogan je kazao kako je "najozbiljniji problem bila bila inflacija"

TURKIYE 09.01.2023, 22:07 09.01.2023, 22:14
Erdogan: " Turkiye nastavlja sa naporima u rješavanju političke zagušenosti u BiH"
© AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako je njegova zemlja nastavila s naporima u rješavanju političke zagušenosti u Bosni i Hercegovini i ublažavanju napetosti u odnosima Kosova i Srbije. 

- Nastavili smo s naporima u rješavanju političke zagušenosti u Bosni i Hercegovini i ublažavanju napetosti u odnosima Kosova i Srbije, rekao je Erdogan nakon sastanka kabineta turske vlade.

Govoreći o izazovima u oblasti ekonomije s kojim je njegova zemlja bila suočena u prošloj godini, Erdogan je kazao:"Najozbiljniji problem nam je bila inflacija, koja je iznosila 64,27 posto na godišnjem nivou. U narednim mjesecima vidjet ćemo kako se ova stopa postepeno smanjuje".

Kazao je kako će ove godine nastaviti svojim putem sa godišnjim prosječnim povećanjem zaposlenih od jednog miliona.

- Implementirat ćemo program zahvaljujući kojem ćemo inflaciju spustiit na 20 posto, rekao je Erdogan.

Osvrnuo se i na dešavanja u Brazilu kazavši kako Turkiye osuđuje nasilje protiv brazilskog predsjednika Luiza Inasija Lule da Silve.

- Želim izraziti našu tugu i zabrinutost zbog nedavnog incidenta u Brazilu. Osuđujemo nasilje nad Lulom, koji je legitimno preuzeo predsjedništvo na izborima održanim u Brazilu, rekao je Erdogan.

komentari (0)