Erdogan u UN-u: Turkiye je poduzela "historijske" korake u obrazovanju

TURKIYE 20.09.2022, 09:14
Erdogan u UN-u: Turkiye je poduzela "historijske" korake u obrazovanju
© AA

Turkiye je poduzela "historijske" korake u obrazovanju u posljednjih 20 godina, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

"U posljednjih 20 godina poduzeli smo historijske korake da proširimo obrazovanje, povećamo kvalitet i osiguramo jednake mogućnosti", poručio je Erdogan na Samitu o transformaciji obrazovanja u sjedištu Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku.

Erdogan je rekao da se ideal jakog društva i jake zemlje može postići samo dobrim korištenjem ljudskog kapitala i prolaskom kroz kvalifikovani obrazovni proces.

Turkiye nudi potpuno besplatno obrazovanje djeci od vrtića do fakulteta, dodao je turski predsjednik Erdogan, prenosi AA.

Naglasio je također da njegova zemlja sa svojim programom stipendiranja nudi besplatno obrazovanje u zemlji hiljadama studenata na različitim nivoima svake godine.

"Djecu više od četiri miliona izbjeglica koje ugošćujemo u našoj zemlji ne držimo odvojeno od naše djece i činimo sve za njihovo obrazovanje", dodao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

komentari (0)