Šezdesetdvogodišnjak iz Turkiye živi svoj dugogodišnji san: Putuje i živi u kamp prikolici

TURKIYE 01.04.2022, 15:01 01.04.2022, 15:27
Šezdesetdvogodišnjak iz Turkiye živi svoj dugogodišnji san: Putuje i živi u kamp prikolici
© DHA

Šezdesetdvogodišnji penzionisani arhitekta Selčuk Aslan, koji je boravio u Istanbulu i nastanio se u Antaliji, imao je najveći san u životu, a to je da kupi karavan.

Aslan, koji je bio u potrazi za kamp prikolicom, nije mogao pronaći karavan veličine koju je želio i opremljenu po njegovom ukusu. Tako je odlučio je dizajnirati vlastitu kamp prikolicu.

Selčuk Aslan, je kupio autobus koji je godinama prevozio putnike, i u potpunosti je sam dizajnirao unutrašnjost. 

Kada je smjestio sve što mu je bilo potrebno u prikolicu, počeo je da živi u njoj. U prikolicu od 30 kvadrata smjestio je rernu, frižider, garnituru za sjedenje, toalet, veš mašinu i spavaću sobu.

Aslan, koji je turneju po mediteranskoj obali započeo sa karavanom završenim za pet mjeseci, s vremena na vrijeme putuje i sa suprugom.

- To je moj dugogodišnji san. Kada sam otišao u penziju, odlučio sam da to ostvarim. Idem gdje god hoću. Nekad parkiram kraj mora, nekad u šumi ili u blizini svojih najmilijih. Živjeli smo u Istanbulu godinama. Sada vodim ovakav život. Nikad ne idem kući, kazao je on.

Navodeći da je to autobus kada se gleda spolja, ali životni prostor unutra, Aslan je rekao da mu je san da završi turneju po Turkiye.

Kazao je da se sprijateljio sa ljudima koji žive u karavanu poput njega.

Ensonhaber/Prevod: Balkan News

komentari (0)