Ispod ruševina u Adiyamanu spašen 35-godišnji Bunyamin: "Spasili smo još jedan život, sretni smo"

Još jedno pravo čudo dogodilo se u Adiyamanu, gdje 20 turskih rudara vrši pretragu u ruševinama osmospratnice. Nakon što su čuli glasove ispod ruševina intenzivirani su radovi te je 177 sati nakon zemljotresa ispod ruševina spašen 35-godišnji Bunyamin Idaci, koji je prebačen u bolnicu

TURKIYE 13.02.2023, 11:59
Ispod ruševina u Adiyamanu spašen 35-godišnji Bunyamin: "Spasili smo još jedan život, sretni smo"
© AA

Bunyamin Idaci, 35-godišnjak iz turskog grada Adiyamana, izvučen je živ ispod ruševina 177 sati nakon zemljotresa. 

U Adiyamanu, jednom od deset turskih gradova koji su 6. februara razoreni snažnim zemljotresima magnitude 7,6 i 7,7, sa epicentrom u Kahramanmarasu, nastavljaju se napori oko potrage i spašavanja preživjelih žrtava nezapamćene katastrofe.

Još jedno pravo čudo dogodilo se u Adiyamanu, gdje 20 turskih rudara vrši pretragu u ruševinama osmospratnice. Nakon što su čuli glasove ispod ruševina intenzivirani su radovi te je 177 sati nakon zemljotresa ispod ruševina spašen 35-godišnji Bunyamin Idaci, koji je prebačen u bolnicu.

Članovi tima spašavanja koji su izvukli Idacija, nakon uspješne akcije nisu mogli sakriti suze radosnice, piše AA. 

Vođa tima spasilaca Ilhan Colak kazao je za Anadoliju da već pet dana provode aktivnosti potrage i spašavanja, te da su ovdje svjedočili brojnim čudima.

Rekao je kako se i danas desilo jedno od tih čuda.

- Spasili smo još jedan život u radovima koje smo izvodili od jutra sa svojim timom. Sretni smo. Ne mogu pronaći riječi da opišem sreću, rekao je Colak.

komentari (0)