Jedan od najvažnijih zdravstvenih kongresa ovog ljeta u Istanbulu

Svi učesnici kongresa zajednički će istražiti korake promjene i razvoja koji su potrebni za organizovanje zanimljivih i relevantnih medicinskih sastanaka

TURKIYE 02.03.2023, 11:20
Jedan od najvažnijih zdravstvenih kongresa ovog ljeta u Istanbulu

“The future of Healthcare Meetings” (op.a. Budućnost zdravstvenih sastanaka) naziv je velikog zdravstvenog kongresa koji će ovog ljeta, 06.-08. juna biti održan u Istanbulu. 

U saradnji sa Međunarodnim udruženjem za kongrese i stručne skupove (ICCA) dvodnevni program okupit će članove ICC-a i Foruma asocijacija i udruženja (AC Forum) sa članovima vodećih udruženja medicinskog sektora kako bi se ponudio odgovor na pitanje na koji način sastanci u zdravstvu mogu evoluirati kako bi ostali relevantni i uključili buduće generacije.

“The future of Healthcare Meetings” obuhvatit će niz najznačajnijih zdravstvenih događaja iz protekle tri godine. Prvo izdanje B2B događaja koji se održava od 2021, organizovano je u Cannesu u Francuskoj 06-08. jula 2022. Drugo izdanje kongresa u Istanbulu ponudit će nove prilike za razvoj zdravstvenih sastanaka posredstvom TGA, Agencije za promociju i razvoj turizma Republike Turkiye.

Istanbul će ovoga ljeta u Turkiye okupiti najznačajnije svjetske donosioce odluka iz svijeta medicine. Događaj ima za cilj podići kvalitet zdravstvenih sastanaka u svijetu nakon pandemije te proširiti doprinos Istanbula na ovom tržištu.

Svi učesnici kongresa zajednički će istražiti korake promjene i razvoja koji su potrebni za organizovanje zanimljivih i relevantnih medicinskih sastanaka. Spajajući zdravstveni sektor, događaj će stvoriti platformu koja nudi nova rješenja i strategije za provođenje učinkovitijih i održivijih globalnih zdravstvenih sastanaka u budućnosti putem razgovora na visokom nivou i razmjene informacija.

ICCA sa sjedištem u Amsterdamu je vodeća krovna organizacija u sektoru kongresa i sastanaka, sa preko 1.100 članova u skoro 100 zemalja i regiona širom svijeta. Od svog osnivanja 1963. godine, ICCA obuhvata vrhunske profesionalce za organizaciju međunarodnih skupova i događaja među kojima stručnjake zadužene za promociju, marketing, organizaciju konvencija, konferencija itd. ICCA radi u regionalnim formacijama kako bi povećala saradnju i komunikaciju među svojim članovima. Kao država članica mediteranskog regiona, Turska je također potpisnica Destinacijskog partnerskog sporazuma sa ICCA-om. AC Forum, koji se fokusira na liderstvo i kongresni menadžment, ističe se kao jedina organizacija uspostavljena samoupravljanjem asocijacija. Daleko od komercijalnih utjecaja, kroz međuprofesionalnu razmjenu najboljih praksi i ideja, članovi AC Foruma razmjenjuju informacije kako bi se kongresni menadžment podigao na viši nivo.

Učesnici kongresnog turizma (MICE) će se, prije ICCA-AC Foruma, sastati 05. juna na ICCA samitu u Istanbulu koji je organizovan sa ICCA Destinacijskim partnerstvom.

komentari (0)