Nakon 54 sata spašen 80-godišnji Abdurrahim

Timovi za traganje i spašavanje uz pomoć dizalice i alata za bušenje betona spasili su starijeg čovjeka i poslali ga u bolnicu na ljekarske preglede

TURKIYE 08.02.2023, 12:07
Nakon 54 sata spašen 80-godišnji Abdurrahim
© AA

 Abdurrahman Beyaz (80) spašen je 54 sata od prvog zemljotresa koji je u ponedjeljak pogodio jug Turkiye. 

Abdurrahman Beyaz je bio zarobljen u djelimično uništenoj zgradi u provinciji Hatay.

Timovi za traganje i spašavanje uz pomoć dizalice i alata za bušenje betona spasili su starijeg čovjeka i poslali ga u bolnicu na ljekarske preglede.

Hatay je među gradovima koji su teško pogođeni tokom dva snažna zemljotresa.

Najmanje 7.108 osoba je poginulo, a 40.910 je povrijeđeno nakon dva snažna zemljotresa koja su u ponedjeljak potresla jug Turkiye, objavila je u srijedu Uprava za vanredne situacije (AFAD).

Od posljedica zemljotresa i u susjednoj Siriji život je izgubilo najmanje 2.530 osoba, a 4.645 osoba je povrijeđeno, piše AA. 

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turkiye. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom.

Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.

komentari (0)