Nesegul sa svojom saputnicom Nazli svaki dan hrani životinje lutalice

TURKIYE 11.04.2022, 10:23 11.04.2022, 10:32
Nesegul sa svojom saputnicom Nazli svaki dan hrani životinje lutalice
© AA

Nesegul Ozturk, domaćica iz turskog grada Bolua, mnogo voli životinje i svaki dan sa svojom „saputnicom i kućnim ljubimcem“ kokoškom, koju hrani kod kuće, ide ulicama i hrani ulične životinje.

Četrdesetsedmogodišnja Nesegul, skoro pet godina hrani ulične životinje koje žive u blizini njene kuće. Nesegul, na desetine uličnih životinja, hrani svaki dan, sa svojiom „saputnicom“ Nazli.

Mjesečno troši 2.000 lira, kupujući salamu i hranu za pse i mačke, a hrani ih ujutro i navečer. Nakon što nahrani životinje, vrijeme provodi sa svojom kokoškom Nazli.

- Svaki dan ih hranim. Ne mogu da podnesem da su one gladne. Prvo njih nahranim, pa onda ja jedem. Hranim ih ujutro i navečer, rekla je Ozturk.

Prije otprilike godinu dana, prisjeća se Ozturk, odnijela je kući pile koje je mačka htjela pojesti, i sada je to pile, Nazli, njena nerazdvojna drugarica, s kojom ide hraniti ostale životinje, koje su vež, kaže Ozturk, navikle na nju. 

- Ima oko 100 mačaka koje pazim. Dajem što više mogu. Osim toga, uvijek imam hranu sa sobom. Do kraja svog života ću da hranim životinje lutalice, kazala je Ozturk.

Dodala je i da ona sama kupuje hranu, te da poziva sve ljude da hrane životinja u svojoj ulici, onoliko koliko su u mogućnosti.

AA/Prevod: Balkan News

komentari (0)