Novogodišnja poruka Erdogana: Zaustavite ubijanje bespomoćnih žena i djece u Gazi

"Moramo vidjeti da sve zemlje, institucije, zauzmu jedinstven stav protiv ubijanja nevine djece i žena u Gazi, poručio je turski predsjednika Recep Tayyip Erdogan u novogodišnjoj poruci

TURKIYE 31.12.2023, 14:30 03.01.2024, 14:00
Novogodišnja poruka Erdogana: Zaustavite ubijanje bespomoćnih žena i djece u Gazi

Predsjednik Republike Turkiuye Recep Tayyip Erdogan u novogodišnjoj poruci pozvao je svjetsku globalnu zajednicu da stane u kraj ubijanju bespomoćnih žena i djece u Gazi, javlja Anadolu.

U novogodišnjoj video poruci turski predsjednik Erdogan dotakao se ciljeva njegove zemlje, kao i globalnih dešavanja koje su obilježile proteklu godinu.

Podvukao je kako se moraju vidjeti iskreni napori za zaustavljanje sukoba u svijetu.

"Moramo vidjeti iskrene napore da se zaustave sukobi koji uvlače ljude u bol, troše resurse nacija, počevši od rusko-ukrajinskog rata", rekao je Erdogan, te dodao: "Moramo vidjeti da sve zemlje, institucije, zauzmu jedinstven stav protiv ubijanja nevine djece i žena u Gazi."

Dodao je kako ima nadu u bolju budućnost čovječanstva.

"Takozvane demokratske zemlje koje vole slobodu moraju prestati podržavati krvave teroriste da bi se to dogodilo", rekao je Erdogan.

Govorio je potom i o problemima s kojima se suočava njegova zemlja.

"Temeljni uzrok problema s kojima se suočavamo, od borbe protiv terorizma do ekonomskih zamki, jest cilj sprečavanja izgradnje velike i moćne Turkiye", rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je naglasio da će u vremenu kada se globalna kriza nastavlja povećavati, još više podići zvijezdu Turkiye, koja proizvodi, zapošljava, raste i razvija se.

"Naši ciljevi za 2023. bili su samo početak, s 'Stoljećem Turkiye' počinjemo svoj pravi proboj u 2024. godini", poručio je Erdogan.

komentari (0)