Predsjednik Turkiye Erdogan ponovo je imenovao Fahrettina Altuna za direktora Direkcije za komunikacije

Odlukom o imenovanju objavljenom u Službenom glasniku, Fahrettin Altun, koji je na dužnosti direktora Direkcije za komunikacije od 2018. godine, i njegovi pomoćnici, preuzeli su zadatak da u novom periodu prenesu “komunikacijski model Turkiye” svijetu

TURKIYE 09.06.2023, 12:08 12.06.2023, 13:57
Predsjednik Turkiye Erdogan ponovo je imenovao Fahrettina Altuna za direktora Direkcije za komunikacije
© AA

Nakon predsjedničkih izbora Republike Turkiye, nastavlja se proces restrukturiranja kabineta i više birokratije. Predsjednik Recep Tayyip Erdogan, sinoć je ponovo imenovao Fahrettina Altuna za direktora Direkcije za komunikacije Predsjedništva Republike Turkiye.

Odlukom o imenovanju objavljenom u Službenom glasniku, Fahrettin Altun, koji je na dužnosti direktora Direkcije za komunikacije od 2018. godine, i njegovi pomoćnici, preuzeli su zadatak da u novom periodu prenesu “komunikacijski model Turkiye” svijetu.

Ističući važnost “Stoljeća Turkiye“ i borbe za istinu Altun je na svojim društvenim mrežama napisao: “Želio bih se zahvaliti našem uvaženom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, koji mi je ponovo povjerio dužnost direktora Direkcije za komunikacije. U skladu sa vizijom našeg predsjednika, zajedno ćemo raditi na našim ciljevima za “Stoljeće Turkiye“ i nastavit ćemo našu borbu za istinu. Neka Allah uvijek čuva naše jedinstvo i solidarnost.“

Direkcija za komunikacije Predsjedništva Turkiye osnovana je 24. jula 2018. godine, i nastavlja rad s ciljem da u koordinaciji sa svim turskim institucijama sa integrisanom komunikacijskom strategijom u zemlji i inostranstvu jača "turski brend". Obzirom na to da je “Stoljeće Turkiye“ ujedno i “Stoljeće Komunikacije“, Direkcija za komunikacije Predsjedništva, u skladu sa svojom ulogom u koordinaciji javnih i diplomatskih aktivnosti, ostvaruje saradnju i zajedničke studije s javnim institucijama, nacionalnim i međunarodnim medijima, poslovnim svijetom, nevladinim organizacijama, akademskim krugovima i think tank udruženjima, navodi se iz Ureda za komunikacije pri Ambasadi Republike Turkiye. 

komentari (0)