Preminula majka Šekiba Avdagića, predsjednika Privredne komore Istanbul

- Bila je vodič muslimanima za sve oko sebe u svom životu punom borbe za svoja uvjerenja, koji se proteže od Bosne i Hercegovine do Turske, napisao je Avdagić

TURKIYE 28.08.2023, 13:24 30.08.2023, 12:23
Preminula majka Šekiba Avdagića, predsjednika Privredne komore Istanbul
© Balkan News/Yunus Demirbaş

Majka Šekiba Avdagića, predsjednika Privredne komore Istanbul, jedne od najveće tri komore na svijetu, Suada Avdagić, preminula je danas, objavio je na svom Twitter nalogu Avdagić. 

- Moja draga majka Suada Avdagić, preselila je na ahiret.  Bila je vodič muslimanima za sve oko sebe u svom životu punom borbe za svoja uvjerenja, koji se proteže od Bosne i Hercegovine do Turske. Allah razi olsun svim prijateljima koji dijele bol sa nama, napisao je Šekib Avdagić. 

Šekib Avdagić, porijeklom je iz Bosne i Hercegovine. Osnovnu školu je započeo u Kelnu u Njemačkoj da bi osnovno obrazovanje završio u Istanbulu. Diplomirao je na Tehničkom univerzitetu u Istanbulu 1982. godine kao inžinjer mašinstva. Specijalizaciju je završio na Fakultetu za poslovnu administraciju 1988. godine. Danas, Šekib Avdagić je predsjednik Privredne komore Istanbul, jedne od tri najveće komore na svijetu te je član Upravnog odbora Turkish Airlinesa. 

komentari (0)