Republike Turkiye uputila sućut Srbiji zbog stradalih u napadu u školi u Beogradu

U saopćenju je iz Ankare upućena poruka sućuti porodicama stradalih, narodu Srbije i Vladi

TURKIYE 03.05.2023, 15:52
Republike Turkiye uputila sućut Srbiji zbog stradalih u napadu u školi u Beogradu
© AA

Vlasti Republike Turkiye uputile su poruku sućuti Srbiji i porodicama stradalih u jutrošnjoj pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu, javlja Anadolija.

Ministarstvo vanjskih poslova Turkiye navelo je da je s dubokom tugom primilo vijest da je u oružanom napadu na osnovnu školu u Beogradu život izgubilo osam učenika i čuvar, a ranjeno još najmanje šest učenika i učiteljica.

U saopćenju je iz Ankare upućena poruka sućuti porodicama stradalih, narodu Srbije i Vladi, a povrijeđenima poruka za brz oporavak.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije saopšteno je da je u pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja.

U objavi MUP-a na društvenoj mreži Facebook navodi se da su šestoro djece i nastavnik škole ranjeni i trenutno zbrinuti u Urgentnom centru i Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj.

Istaknuto je da je učenik ove škole K. K. (2009. godište) koji se sumnjiči da je izvršio zločin pronađen i uhapšen u školskom dvorištu.

komentari (0)