Sastali se Zvizdić i Sentop: Mir i stabilnost BiH jako važni za Turkiye

TURKIYE 29.03.2022, 12:10
Sastali se Zvizdić i Sentop: Mir i stabilnost BiH jako važni za Turkiye
© AA

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turkiye Mustafom Sentopom.

Zvizdić je, na marginama Konferencije predsjednika parlamenata zemalja Evropske unije na Brdu kod Kranja, razgovarao s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turkiye Mustafom Sentopom. Upoznao ga je sa aktuelnom situacijom u zemlji.

Iz kabineta Zvizdića navedeno je da su se usaglasili da su politički i ekonomski odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za unapređenje.

- Predsjednik Sentop istaknuo je da su mir i stabilnost Bosne i Hercegovine jako važni za Tursku i da, pored snažne podrške suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničnosti Bosne i Hercegovine, Turska pruža snažnu podršku BiH i na njenom putu evropskih i NATO integracija, saopćeno je iz kabineta Zvizdića.

Razgovarali su i o izborima i saglasili se da se trebaju održati ove godine jer ne postoje zakonske prepreke.

Zvizdić i Sentop su ocijenili da državni parlamenti BiH i Turkiye imaju dobru saradnju i da je treba unapređivati, te da treba raditi na jačanju ekonomskih veza.

Zvizdić je pozvao Sentopa da sa delegacijom turskog Parlamenta posjeti PSBiH, piše AA.

komentari (0)