Sedamdesetpetogodišnja Melek brine o psima lutalicama

TURKIYE 04.04.2022, 11:24 04.04.2022, 11:28
Sedamdesetpetogodišnja Melek brine o psima lutalicama
© AA

Sedamdesetpetogodišnja Melek Ekici, u turskom gradu Yozgatu, hrani pse lutalice u bašti svoje kuće i pruža im sve što im je potrebno.

Ekici, majka dvoje djece, svoju baštu od dva duluma koju je naslijedila od majke dala je psima lutalicama na korištenje. Najveći dio svoga vremena, osim putovanja u inostranstvo, provodi sa životinjama. Osim toga, značajan dio svoje penzije koristi na svoje „prijatelje“, a vodi ih i veterinaru, i liječi ih.

Brine se o devet pasa, a s vremena na vrijeme hrani i druge pse lutalice.

Melek Ekici je rekla za AA da je radila u Njemačkoj od 1967. godine, a da je penzionisana 2012. godine.

Objašnjavajući da je 2010. godine ostala bez supruga, njeno dvoje djece i dalje živi u Njemačkoj, te da je nakon penzionisanja počela češće posjećivati ​​svoje rodno mjesto, Ekici je navela da se 2021. godine nastanila u Yerköyu.

Melek Ekici je rekla da pazi na psa i štene koje je udomila.

Ekici je navela da je, osim svojih kratkotrajnih putovanja u inostranstvo, sve vrijeme provodila brinući se o devet pasa zajedno sa životinjama koje je kasnije udomila.

- Životinjama je ovdje jako ugodno, rekla je Melek.

Ekici je naglasila da mnogo voli životinje.

- Ne mogu da ostavim ove životinje. Briga o psima me raduje. Ko će ih hraniti ako ih ostavim? Molim i komšije da se brinu i o njima, oni nemaju nikoga, da ne budem jedini vlasnik hajde da svi budemo njuhovi vlasnici. Na njih trošim penziju, živimo zajedno. Ujutro im dajem hljeb, navečer pravim supu, povrtnu i mesnu supu od kostiju, dajem im i hranu za pse, kazala je sedamdesetpetogodišnjakinja.

AA/Prevod: Balkan News

komentari (0)