Spašene planinarke iz Hrvatske koje su se izgubile u Turkiye

Planinarke su zahvalivši timovima žandarmerije, kazale da su se pri usponu izgubile, te da nisu uspjele pronaći put natrag nakon što je počeo padati mrak

TURKIYE 12.08.2022, 12:11 15.08.2022, 13:03
Spašene planinarke iz Hrvatske koje su se izgubile u Turkiye
© AA

Planinarke iz Hrvatske, koje su se izgubile pri usponu na planinu Hasan, u pokrajini Aksaray u središnjoj Turkiye, pronašli su u večernjim satima timovi turske žandarmerije. 

Psihologinja Iva Stasow (47) i programerka Zlata Agić (41) napustile su jučer ujutro hotel u Aksarayu u kojem su odsjele, zaputivši se na planinu Hasan.

Nakon što se gošće u večernjim satima nisu vratile u hotel, obaviješteni su turska žandarmerija i Služba za vanredne situacije (AFAD).

Timovi žandarmerije su u saradnji s pastirima s područja ove planine počeli potragu za nestalim turistkinjama. Nakon što su pastiri prijavili da su primijetili svjetlo s jednog od lokaliteta na planini, timovi žandermerije su pronašli žene i prevezli ih do hotela, piše AA. 

Planinarke su zahvalivši timovima žandarmerije, kazale da su se pri usponu izgubile, te da nisu uspjele pronaći put natrag nakon što je počeo padati mrak.

komentari (0)