Teroristička organizacija PKK/YPG izvela napad na Gaziantep: Poginule najmanje tri osobe

Pet raketa koje su ispalili teroristi YPG/PKK-a pogodile su srednju školu, dvije kuće u centru Karkamisa u turskom gradu Gaziantep, te kamion u blizini graničnog prijelaza Karkamis

TURKIYE 21.11.2022, 11:06 22.11.2022, 14:36
Teroristička organizacija PKK/YPG izvela napad na  Gaziantep: Poginule najmanje tri osobe
© AA

 Najmanje tri osobe su poginule u napadu terorističke organizacije YPG/PKK, u kojem su teroristi sa sjevera Sirije ispalili pet raketa na distrikt Karkamis, u jugoistočnom turskom gradu Gaziantepu. 

Pet raketa koje su ispalili teroristi YPG/PKK-a pogodile su srednju školu, dvije kuće u centru Karkamisa  te kamion u blizini graničnog prijelaza Karkamis. Kamion, koji se zapalio usljed napada, ugasili su vatrogasci, piše AA. 

Guverner Gaziantepa Davut Gul potvrdio je da je u terorističkom raketnom napadu na Karkamis ispaljeno pet raketa s istoka Eufrata, da su ubijene najmanje dvije, dok je ranjeno šest osoba. Kratko nakon toga oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Turkiye Suleyman Soylu te saopćio da su ubijene najmanje tri osobe.

Jedan turski vojnik i sedam policajaca ranjeni su u jučerašnjem raketnom napadu, koji su pripadnici terorističke organizacije YPG/PKK izveli sa sjevera Sirije na područje graničnog prelaza Oncupinar, u turskom Kilisu.

Još četiri rakete koje su teroristi PKK-a sinoć ispalili na Karkamis pale su na prazan prostor.

komentari (0)