Terorizam pod plaštom novinarstva: Ubistvo turskog policajca novi dokaz toga

Teroristkinja Dilşah Ercan, ubila je sinoć u kasnim večernjim satima policajca dok je obavljao dužnost

TURKIYE 27.09.2022, 15:19 27.09.2022, 15:41
Terorizam pod plaštom novinarstva: Ubistvo turskog policajca novi dokaz toga

- Još jednom je dokazano kako je teza da se "novinari hapse" propaganda, a oni koji ih finansiraju nisu novinarstvo nego neprijateljstvo prema Turkiye. Treba znati da u Turkiye nema nikoga uhapšenog zbog toga što je novinar, ima onih koji novinarstvo čine štitom od terorizma, napisao je na svom Twitter nalogu Hamza Dag, potpredsjednik vladajuće AK Partije povodom terorističkog napada na Dom policije u turskoj provinciji Mersin, gdje je teroristkinja Dilşah Ercan, nekada uhapšena „novinarka“ ubila policajca.

Teroristkinja Dilşah Ercan, ubila je sinoć, u kasnim večernjim satima, policajca dok je obavljao dužnost. Teroristički napad na Dom policije u turskom gradu Mersinu otvorilo je velike istrage o tome ko su ustvari osobe koje su počinile taj teroristički napad a za koje se tvrdi da su „novinari žrtve“ u Turkiye.

Nakon napada, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Turkiye objavilo je identitet teroristkinje . Riječ je, kako su naveli, o Dilşah Ercan, teroristkinji kodnog imena „Zozan Tolan“. Nedugo nakon toga, uspostavilo se i da teza koja se promiče u zapadnim zemljama i medijima, da su u zatvorima u Turkiye  zatvoreni novinari, nije ispravna. A dokaz tome je i sama teroristkinja Dilşah Ercan.

Ko je ustvari  „novinarka“ Dilşah Ercan?

Dilşah Ercan, teroristkinja koja je pod „plaštom novinarstva i posla novinarke“, bila uključena u terorističke organizacije. Dilşah Ercan, navode turski mediji, bila je  aktivna u omladinskoj organizaciji terorističke organizacije PKK/KCK, pridružila se seoskoj organizaciji iz Mersina 2013. godine i obučavala se u Kandilu na sjeveru Iraka.

Prema istraživanju, ime Dilşah Ercan našlo se na listi privedenih „novinara“, gdje se sa ostalim licima sa spiska, obavlja poslove novinara, vlasnika novinskih kuća ili urednika.  Navodno, zaposlena u medijskoj kući Azadiyat Welat.

U istom izvještaju je navedeno da je Dilşah Ercan ranije bila osuđena zbog povezanosti sa terorističkim organizacijama KCK/PKK/DYG.  

Balkan News

komentari (0)