Turkish Airlines proglašen najboljim avioprevoznikom u Evropi

Turkish Airlines popeo se za jedno mjesto i postao šesti najbolji svjetski avioprevoznik u konkurenciji više od 325 aviokompanija uključenih u rezultate istraživanja

TURKIYE 21.06.2023, 12:32
Turkish Airlines proglašen najboljim avioprevoznikom u Evropi

Aviokompanija Turkish Airlines proglašena je najboljim europskim avioprevoznikom osmu godinu zaredom od strane agencije za ocjenu zračnog prometa Skytrax, saopćio je turski nacionalni prevoznik. 

Kompanija je također dobila nagrade za najbolji catering u poslovnoj klasi, najbolji catering u ekonomskoj klasi, najbolji avioprevoznik u južnoj Europi i najbolje sjedište u ekonomskoj klasi u Europi na World Airline Awards.

Anketa je uključivala odgovore više od 20 miliona kupaca više od 100 nacionalnosti.

“Ova nagrada jača vodeći položaj našeg nacionalnog prevoznika u sektoru. Nastavit ćemo poboljšavati naše standarde usluga i pružiti najbolje moguće iskustvo našim gostima,” rekao je izvršni direktor Turkish Airlinesa Bilal Eksi.

Nagrade, poznate kao "Oscari vazduhoplovne industrije", objavljene su na događaju održanom u Muzeju vazduhoplovstva i svemira u Parizu.

"Bila je ovo fantastična godina za Turkish Airlines u pogledu nagrada, a osvojiti glavnu nagradu kao najbolji europski zračni prevoznik po osmi put je izvanredan uspjeh", rekao je Edward Plaisted, izvršni direktor Skytraxa.

Na dodjeli nagrada, Qatar Airways je 2023. godine izgubio titulu najboljeg svjetskog zračnog prevoznika od Singapore Airlinesa i zauzeo drugo mjesto.

Turkish Airlines popeo se za jedno mjesto i postao šesti najbolji svjetski avioprevoznik u konkurenciji više od 325 aviokompanija uključenih u rezultate istraživanja.

Turkish Airlines rangiran je kao osmi najjači svjetski brend avioprevoznika, prema istraživanju koje je u maju provela kompanija za vrednovanje i strateško savjetovanje Brand Finance.

komentari (0)