Turkiye i Srbija potpisale Sporazum o zajedničkoj borbi protiv krijumčarenja kulturnog blaga

- Nakon posjete Srbiji, ministar vanjskih poslova Turkiye će posjetiti Sjevernu Makedoniju, zatim Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo

TURKIYE 16.06.2022, 12:35 16.06.2022, 14:47
Turkiye i Srbija potpisale Sporazum o zajedničkoj borbi protiv krijumčarenja kulturnog blaga
© AA

Ministar vanjskih poslova Turkiye Mevlut Cavusoglu i potpredsjednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Srbije Maja Gojković potpisali su danas u Beogradu Sporazum o zajedničkoj borbi protiv krijumčarenja kulturnog blaga.

U okviru jednodnevne zvanične posjete Beogradu, Cavusoglu je primljen od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Turski ministar se tokom posjete sastao i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić te predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

U delegaciji Turkiye je i ambasador ove zemlje u Srbiji Hami Aksoy, te bivši ambasador u Beogradu i sadašnji glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Tanju Bilgic.

Cavusoglu je na kraju održao sastanak i sa srbijanskim kolegom Nikolom Selakovićem, nakon čega će biti upriličena zajednička konferencija za novinare. 

Nakon posjete Srbiji, ministar vanjskih poslova Turkiye  će posjetiti Sjevernu Makedoniju, zatim Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo.

Izvor: AA

komentari (0)