Turkiye počinje sa proizvodnjom nacionalne podmornice STM500

- STM500 će biti opremljen naprednim i modernim borbenim sistemima koji će sadržavati opremu koja će zadovoljiti taktičke potrebe, kao što su izviđanje i nadzor, operacije specijalnih snaga i podmorničko ratovanje, kazao je Ismail Demir, čelnik Direkcije za odbrambenu industriju Turkiye

TURKIYE 26.06.2022, 11:36 26.06.2022, 12:43
Turkiye počinje sa proizvodnjom nacionalne podmornice STM500
© Printscreen/AA

Čelnik Direkcije za odbrambenu industriju Turkiye (SSB) Ismail Demir izjavio je da će proizvodnja podmornice STM500, koju su u potpunosti dizajnirali turski inženjeri zahvaljujući nacionalnim resursima, početi s probnom proizvodnjom izdržljivog plovila. 

Demir je na Twitter nalogu podijelio najnovije informacije o projektu turske nacionalne podmornice, piše AA. 

Istakao je da će podmornica STM500 biti izgrađena sa naprednim i modernim borbenim sistemima.

- Historijski korak u našem projektu nacionalne podmornice. Počinjemo proizvodnju podmornice STM500, koju su projektirali turski inžinjeri s nacionalnim resursima, uz probnu proizvodnju izdržljivog plovila. STM500 je dizajniran da se može koristiti u otvorenom moru, ali i u plitkim vodama, kazao je Demir te dodao:"STM500 će biti opremljen naprednim i modernim borbenim sistemima koji će sadržavati opremu koja će zadovoljiti taktičke potrebe, kao što su izviđanje i nadzor, operacije specijalnih snaga i podmorničko ratovanje."

komentari (0)