Turska kompanija Baykar donirala Ukrajini tri bespilotne letjelice Bayraktar TB2

Iz Baykara su također naveli da su dirnuti kampanjom prikupljanja pomoći te su poručili da im je želja da se prikupljena sredstva za kupovinu letjelica Bayraktar usmjere za druge potrebe časnog naroda Ukrajine

TURKIYE 28.06.2022, 10:12 29.06.2022, 09:36
Turska kompanija Baykar donirala Ukrajini tri bespilotne letjelice Bayraktar TB2
© AA

 Turska kompanija odbrambene industrije Baykar donirala je Ukrajini tri bespilotne letjelice Bayraktar TB2.

Rukovodstvo Baykara tu je odluku saopćilo nakon što je kampanjom za pomoć narodu Ukrajine pod nazivom “Narodni Bayraktar“ sakupljen novac za kupovinu letjelica.

- Baykar neće prihvatiti plaćanje za letjelice TB2 i poslat će tri takve letjelice u Ukrajinu besplatno, objavila je kompanija kasno u ponedjeljak na Twitteru.

Iz Baykara su također naveli da su dirnuti kampanjom prikupljanja pomoći te su poručili da im je želja da se prikupljena sredstva za kupovinu letjelica Bayraktar usmjere za druge potrebe časnog naroda Ukrajine.

- Baykar se moli za pravedno rješenje i trajni mir, poručili su iz turske kompanije.

Poznate po preciznim udarima, ekonomičnosti i sposobnosti izbjegavanja radara, bespilotne letjelice Bayraktar TB2 korištene su na ratištima Sirije, sjevernog Iraka, Libije, Karabaha i Ukrajine, nanoseći razornu štetu neprijateljskim kopnenim jedinicama, artiljeriji i sistemima protuzračne odbrane, piše AA. 

komentari (0)