Turske delikatese na dodjeli Oskara na najbolji način promovisale Malatyu  

TURKIYE 05.04.2022, 14:09 05.04.2022, 14:14
Turske delikatese na dodjeli Oskara na najbolji način promovisale Malatyu  
© AA

Guverner Malatye Aydın Baruş izjavio je da je na zabavi održanoj nakon dodjele Oskara u Dolby teatru u Los Angelesu 27. marta, na meniju poznatog kuhara Wolfganga Pucka bili "Dezert od kajsije sa kajmakom" i "Crnomorska pita", odnosno Karadeniz Pide. 

Guverner Malatye Aydın Baruş je u svojoj pisanoj izjavi naveo da je posluživanje deserta od kajsije sa kremom gostima na zabavi održanoj nakon ceremonije dodjele Oskara, koja je praćena sa velikim interesovanjem širom svijeta, bila važna prilika za promociju kulinarske kulture Malatye.

Baruş je ujedno i predsjednik Pokrajinskog odbora za promociju i razvoj.

- Naše Ministarstvo kulture i turizma ulaže velike napore da promoviše turizam u zemlji na najbolji način. Turska agencija za promociju i razvoj turizma (TGA), koja djeluje pod našim Ministarstvom, osnovala je pokrajinske odbore za promociju i razvoj za sprovođenje promotivnih aktivnosti na državu i grad na profesionalniji i koordinisaniji način. Kao provincija Malatya nastavljamo sa radom u saradnji sa TGA. Naše Ministarstvo i TGA nam daju veliku podršku u promociji vrijednosti Malatye. Na večeri održanoj nakon ceremonije dodjele Oskara na inicijativu TGA-e, svjetski poznati kuhar Wolfgang Puck poslužio je dvije delikatese naše kuhinje. Dezert od kajsija sa kajmakom i crnomorska pita. Čak je punio suhe kajsije posebnom kremom i pistaćima i servirao ih svjetski poznatim gostima, kazao je Baruş.

Baruş je naveo da je uključivanje dezerta od kajsije kuhara Pucka u jelovnik pružilo dobru priliku za promociju i da će pozvati Pucka u Malatyu, te da će moći da vidi ukus jela i voća Malatye na licu mjesta.

AA/Prevod: Balkan News

komentari (0)