U prevrtanju autobusa u Turkoj poginulo devet osoba, 30 povrijeđeno

Međugradski putnički autobus, koji je vozio na putu za jugoistočnu provinciju Mardin iz okruga Marmaris na zapadu Mugle, udario je prilikom skretanja u barijeru na izlazu iz tunela Sariyar u četvrti Yenikas i prevrnuo se

TURKIYE 16.01.2024, 09:49 17.01.2024, 14:43
U prevrtanju autobusa u Turkoj poginulo devet osoba, 30 povrijeđeno
© AA

 U prevrtanju autobusa u okrugu Aydincik u južnoj turskoj provinciji Mersin u utorak je poginulo devet osoba, a 30 je povrijeđeno, od kojih je 13 teže. 

Međugradski putnički autobus, koji je vozio na putu za jugoistočnu provinciju Mardin iz okruga Marmaris na zapadu Mugle, udario je prilikom skretanja u barijeru na izlazu iz tunela Sariyar u četvrti Yenikas i prevrnuo se.

Nakon nesreće, ekipe hitne pomoći, kao i timovi za potragu i spašavanje te vatrogasne brigade odmah su upućeni na mjesto događaja.

Povrijeđeni su kolima hitne pomoći prevezeni u bolnice.

Guverner Mersina Ali Hamza Pehlivan kasnije je rekao da se nesreća dogodila oko 1.15 sati po lokalnom vremenu, na relaciji Mersin-Antalija, piše AA. 

"Želim božju milost našim preminulim građanima i saučešće njihovim porodicama. Želim brz oporavak našim povrijeđenim građanima", naveo je guverner.

Pehlivan je također rekao za agenciju Anadolu da je 13 povrijeđenih u teškom stanju.

Navodeći da se istraga o nesreći nastavlja, guverner je dodao da je vozač "zbog pljuska i mokre ceste izgubio kontrolu na izlazu iz tunela", dodajući da nesreću istražuje javni tužilac.

Dodao je da je saobraćaj između Antalije i Mersina otvoren u oba smjera.

Nesreću su snimile kamere na autoputu. Na snimku se vidi kako autobus velikom brzinom ulazi u krivinu, udara u barijeru i pada u jarak.

komentari (0)