(UPDATE) U eksploziji na Taksimu poginulo šest osoba, povrijeđeno 81

TURKIYE 13.11.2022, 14:45 13.11.2022, 19:31
(UPDATE) U eksploziji na Taksimu poginulo šest osoba, povrijeđeno 81
© AA

19:00 - Prema novim podacima broj povrijeđenih u eksploziji povećao se na 81. 

16:20 - " Možda će biti pogrešno ako ovaj napad okarakterišemo kao teroristički. Ali, prema podacima kojima trenutno raspolažemo, možemo reći da sve miriše na teroristički napad. Došli smo do informacije da je u napadu učestvovala jedna žena. Konačan zaključak donijet ćemo u nastavku istraživanja", kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na press konferenciji. 

16:15 - Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan Erdogan na press konferenciji kazao kako je u bombaškom napadu poginulo šest dok je ranjeno 53 osobe. 

- Izražavam saučešće našim građanima koji su poginuli u bombaškom napadu koji se dogodio u Ulici İstiklal. Neće uspjeti oni koji pokušavaju obuzdati Turkiye i turski narod terorizmom. Otkrit ćemo sve detalje napada i kazniti odgovorne.

16:00 -  U bombaškom napadu u ulici Istiklal poginulo šest dok su ranjene 53 osobe

15:50- U eksploziji koja se danas dogodila u istanbulskoj četvrti Beyoglu i poznatoj ulici Taksim Istiklal, život su izgubile četiri osobe, dok je 38 povrijeđeno, saopštio je to guverner Istanbula Ali Yerlikaya. 

- Povrijeđeno su na ukazivanju medicinske pomoći i želimo im brz oporavak, poginulima neka je Božija milost. Više informacija o događaju podijelit ćemo sa javnosti, napisao je Yerlikaya na svom Twitter nalogu. 

14:00- U Taksim Istiklal ulici u Istanbulu, danas poslijepodne dogodila se snažna eksplozija u kojoj je, doznaje se, bilo povrijeđenih i poginulih osoba. 

Ekipa Hitne medicinske ponoći, vatrogasci i policija su na terenu gdje su poduzete mjere obezbjeđenja područja u kojem se dogodila eksplozija, javlja AA. 

Prema riječima guvernera Istanbula Ali Yerlikaye eksplozija se dogodila danas u 16:20 sati po lokalnom vremenu.

- Naši policijski, zdravstveni, vatrogasni i AFAD timovi su poslati na mjesto događaja. Ima žrtava i ozlijeđenih. O razvoju događaja bit će obaviještena javnost, kazao je guverner Yerlikaya. 

komentari (0)