Vojnici postavljaju šatore u Kahramanmarašu, dvorane u Malatyi utočište za žrtve zemljotresa

Ukupno 4.899 šatora će postavit će vojnici koji su stigli u tu regiju kako bi pomogli unesrećenom stanovništvu

TURKIYE 06.02.2023, 22:32 06.02.2023, 22:49
Vojnici postavljaju šatore u Kahramanmarašu, dvorane u Malatyi utočište za žrtve zemljotresa
© AA

Prema informacijama do kojih je došla AA, u Kahramanmarašu, gradu u kojem je bio epicentar, postavljaju se šatori za smještaj žrtava zemljotresa.

Ukupno 4.899 šatora će postavit će vojnici koji su stigli u tu regiju kako bi pomogli unesrećenom stanovništvu. 

Osim šatora u Kahramanmarašu, i građani Malatye, jednog od gradova koji su najviše pogođeni zemljotresom, noć će provesti u Centralnoj sportskoj dvorani. Timovi AFAD-a dijele hranu građanima. 

Ureda guvernera turskog grada Adana, saopštio je da će u tom gradu za žrtve zemljotresa biti otvorene džamije, sportski centri. 

- Za građane imamo prostore u kojima su postavljeni šatori i kreveti u zatvorenim sportskim halama, u parku Republike (pijaca zatvorenog tipa),  staračke domove i škole, saopšteno je iz Ureda guvernera Adane. 

Žrtve zemljotresa u gradu Osmanije. počele su da se smještaju u šatore koje su timovi AFAD-a postavili za one čije su kuće oštećene. Šatori su postavljeni u sportsku dvoranu i druge objekte za društvene aktivnosti u okviru Univerziteta Osmanije.  Istovremeno, ekipe AFAD-a i Turskog crvenog polumjeseca nastavljaju da dijele vruće obroke za građane, dok policija i žandarmerija dežuraju. 

komentari (0)