Djevojka u Turskoj krenula očevim stopama: Hrabro ide u vatru i spašava živote

TURKIYE 01.10.2021, 15:34 01.10.2021, 15:41
Djevojka u Turskoj krenula očevim stopama: Hrabro ide u vatru i spašava živote
© AA

Nurhan Erol, kćerka Ilhana Erola, vatrogasca koji je 20 godina radio svoj posao časno, odlučila je da krene očevim stopama.

Nurhan je željela da radi posao koji je plemenitiji od drugih poslova, jer, ništa nije časnije od poziva kojim se spašavaju tuđi životi. Njen otac je, dok je još bio živ, prisjeća se Nurhan, pričao svojoj djeci o poslu, o čestitosti i plemenitosti njegovog poziva. 

Tako je dvadesetčetverogodišnjakinja zbog očevih priča i iskustva odlučila da bude vatrogasac. To je zapravo postala porodična profesija, jer, kako kaže Nurhan, otac, amidža, stariji brat i šest rođaka, u različitim gradovima Turske, obavljaju dužnost vatrogasca.

- Moj otac je rekao da je to „muški posao“, ali ja sam ovo izabrala, i eto danas radim kao vatrogasac. Mnogo sam sretna i ponosna. Očeve kolege mi kažu: 'Prije smo s tvojim ocem išli gasiti vatre, sada idemo s tobom', priča Nurhan, koja plemenitu dužnost obavlja u Izmiru, trećem najvećem gradu u Turskoj.

Posao, koji voli, radi već devet mjeseci, i ne planira odustati od kako ona kaže 'porodičnog poziva'.

- I ja ću svoje iskustvo pričati svojoj djeci, i savjetovat ću ih da i oni budu vatrogasci, rekla je mlada vatrogaskinja.

Anadolija/Balkan News

komentari (0)