Dobra srca uvijek pomažu: Dobročinitelj platio dugove u prodavnicama

TURKIYE 16.04.2021, 11:54 28.04.2021, 14:45
Dobra srca uvijek pomažu: Dobročinitelj platio dugove u prodavnicama
© Yeni safak

                                    

U turskom gradu Trabzonu, u 1 Nolu Erdoğu ulici jedan dobročinitelj je u 12 prodavnica platio dug za 40 osoba. Biznismen koji nije htio reći svoje ime je sa predsjednikom mjesne zajednice saznao imena 40 osoba koji imaju dug u prodavnici, te je platio dug koji je ukupno iznosio 21.000 TL.
 

Predsjednik mjesne zajednice Şenol Yılmaz je rekao da ovaj dobročinitelj već dugo vremena pomaže stanovnicima te ulice.

- Naš brat svake godine daje doprinos našoj ulici. Ove godine je to uradio na drugačiji način. Došao je kod mene i rekao da želi zatvoriti dugove onih koji to ne mogu učiniti. I ja sam ovo podržao, bilo mi je drago. Odmah sam tražio listu onih koji duguju od prodavača. Utvrdili smo dugove naših prijatelja koji su u potrebi, pregledavajući sveske 12 prehrambenih trgovina. Kasnije sam nazvao našeg dobročinitelja, brata i obavijestio ga o situaciji. Zatvoren je dug 40 ljudi, u iznosu od 21 hiljadu TL, kazao je Yılmaz.

Jedan od prodavača je rekao da su bili ljudi koji dugo vremena  nisu platili svoje dugove.

- Najmanji dug je bio od 150 TL, a najveći 1000 TL. Nama je dugovalo sedam osoba, ukupno 2.100 TL. Dug je plaćen. Dužnici su se obradovali kada su saznali da je dug zatvoren. Neki još ne znaju da je njihov dug plaćen, kazao je Yüksel Ay.

komentari (0)