Erdogan: Glavni cilj AK partije je biti na usluzi građanima

Erdogan će u New Yorku boraviti povodom Generalne skupštine UN-a, a tom prilikom će se sastati i sa brojnim svjetskim liderima...

TURKIYE 17.09.2021, 12:15 17.09.2021, 16:03
Erdogan: Glavni cilj AK partije je biti na usluzi građanima
© AA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je na danas na skupu Stranke i razvoja (op.a. AK partija), koja se održala u turskom gradu Mersinu, izjavio kako je glavni cilj Stranke pravde i razvoja (AK Parti) biti na usluzi građanima, a ne gospodariti narodom. 

Govorio je o predstojećoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

- U nedjelju smo u SAD-u, a u ponedjeljak ćemo otvoriti Centar "Turkevi" (Turska kuća) od 36 spratova u New Yorku, preko puta zgrade Ujedinjenih nacija, rekao je Erdogan.

Erdogan će u New Yorku boraviti povodom Generalne skupštine UN-a, a tom prilikom će se sastati i sa brojnim svjetskim liderima, javlja AA. 

Govoreći o AK Partiji, Erdogan je podvukao kako je glavni cilj i fokus ove stranke biti na usluzi narodu.

- U našem razumijevanju službe narodu, nema stranaštva niti marginaliziranja. Došli smo da ovom narodu da budemo na usluzi, a ne da budemo gospodari naroda, podvukao je Erdogan.

Dodao je kako kao Narodna alijansa, koju čine vladajuća Stranka pravde i razvoja (AK Parti) i Partija nacionalnog pokreta (MHP) žele nastaviti služiti narodu.

- Kao AK Partija i Narodna Alijansa, želimo nastaviti svoj put služenja naciji tako što ćemo osvježiti povjerenje ljudi na izborima 2023. godine, rekao je Erdogan.

komentari (0)