Erdogan: Pokušaj puča i pokušaj dovođenja u krizu naše ekonomije su identični

TURKIYE 08.07.2021, 12:53
Erdogan: Pokušaj puča i pokušaj dovođenja u krizu naše ekonomije su identični
© AA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako su cilj koji stoji iza pokušaja puča terorista FETO-a 15. jula, i cilj dovođenja turske ekonomije u krizu identični, javlja AA.

Erdogan je danas govorio na sastanku sa gradskim predstavnicima Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari. Jedna od tema je bila i pokušaj puča terorističke organizacije FETO, čija će peta godišnjica biti obilježena 15. jula.

- Podmukli cilj koji stoji iza pokušaja puča 15. jula i cilj planova za dovođenje naše ekonomije u krizu su identični, rekao je Erdogan.

Govoreći o ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa, Erdogan je naglasio kako će država nastaviti pružati podršku svojim građanima.

- Prateći globalni tok pandemije, razvoj ekonomije i druga pitanja, u narednom periodu mogli bi poduzeti dodatne korake podrške za naš narod, naveo je Erdogan, te dodao:

"Da bismo postali jedna od najmoćnijih država u svijetu, moramo bez poteškoća nastaviti naš put. U tom pogledu izbori 2023. vrlo su važni."

komentari (0)