Erdogan: Svi potlačeni u svijetu čekaju dan izdizanja snažne Turske

Predsjednik Republike Turske, Recep Tayyip Erdogan je poručio da će Turska i dalje podržavati palestinsku borbu i da će cijelom svijetu govoriti o Izraelu i njegovim obespravljivanjima Palestinaca...

TURKIYE 21.05.2021, 13:09 21.05.2021, 13:16
Erdogan: Svi potlačeni u svijetu čekaju dan izdizanja snažne Turske
© AA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako cijeli svijet treba da zna pravo lice terorističke države Izrael.

Turski predsjednik Erdogan je govorio o situaciji u Palestini i napadima koje su izraelske snage izvodile na Gazu u proteklih 11 dana, javlja AA.

On je poručio da će Turska i dalje podržavati palestinsku borbu i cijelom svijetu govoriti istinu o Izraelu i njegovim obespravljivanjima Palestinaca.

- Palestina nas čeka, ne zaboravite to, poručio je Erdogan.

Podsjetivši na jučer održanu posebnu sjednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o dešavanjima u Palestini, Erdogan je kazao da je sa te sjednice glasno poslana poruka o procesu izraelske okupacije palestinske teritorije koji traje od 1947. godine.

- Cijeli svijet treba znati pravo lice terorističke države Izrael, poručio je Erdogan i dodao da posebno poziva mlade da shvate ko je zapravo Izrael.

Erdogan je također kazao da svi potlačeni u svijetu čekaju dan izdizanja snažne Turske.

komentari (0)