Erdogan: Turska će dobiti 3 milijarde 157 miliona dolara od Zelenog klimatskog fonda

TURKIYE 27.10.2021, 14:28 27.10.2021, 14:43
Erdogan: Turska će dobiti 3 milijarde 157 miliona dolara od Zelenog klimatskog fonda
© AA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je potpisan Memorandum o razumijevanju prema kojem Turska dobija 3,157 milijardi dolara od Zelenog klimatskog fonda.

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja.

Erdogan je rekao da lanac uspjeha koji je ostvarila AK Parti u njezinoj 20-godišnjoj historiji nije nastao sam.

Navodeći da se od prvog dana vladavine AK Partije vode stalne rasprave o "režimu", Erdogan je rekao:

„Prošlo je 20 godina. Vidimo da još uvijek ima onih koji pokušavaju jesti hljeb iz iste rasprave. Međutim, Turska je u ovom procesu provela mnoge historijske reforme u demokraciji, gospodarstvu, diplomaciji, obrazovanju, zdravstvu. Promijenili smo lice zemlje na svakom polju u oblastima sigurnosti, pravde, transporta, energije, industrije".

Erdogan je rekao kako će nastaviti provoditi projekte koji će razvijati svaki pedalj zemlje i povećavati dobrobit svakog pojedinca u njegovom narodu.

- Ovom prilikom želim podijeliti s vama radosnu vijest da je nedavno potpisan Memorandum o razumijevanju oko davanja 3 milijarde 157 miliona dolara iz Zelenog klimatskog fonda našoj zemlji, o čemu se već neko vrijeme pregovara, rekao je Erdogan, piše AA.

komentari (0)