Ministar Akar posjetio „Maarif škole“ u Sarajevu

TURKIYE 27.12.2021, 15:37 27.12.2021, 17:36
Ministar Akar posjetio „Maarif škole“ u Sarajevu
© AA

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar i delegacija tokom boravka u Bosni i Hercegovini posjetili su "Maarif škole" u Sarajevu.

"Maarif škole" u Sarajevu je osnovala turska Fondacija "Maarif", jedina ovlaštena institucija koja djeluje na polju obrazovanja van granica Republike Turske.

Pored delegacije Ministarstva odbrane Republike Turske, među prisutnima bili su i ambasador Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin te ministrica obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, kao i predstavnik Turske fondacije "Maarif" za Bosnu i Hercegovinu.

Učenici osnovne škole goste su dočekali uz pjesmu "Merhaba", nakon čega je delegacija obišla školu.

Član Upravnog odbora Turske fondacije "Maarif" Mahmut Ozdil pozdravio je pristune i izrazio zadovoljstvo zbog posjete delegacije Ministarstva odbrane Turske.

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar čestitao je učenicima, nastavnicima i upravi škole na dosadašnjim rezultatima. Zahvalio je ministrici obrazovanja Kantona Sarajevo na saradnji i pohvalio saradnju Turske fondacije “Maarif” i Ministarstva Kantona Sarajevo.

Akar je istakao kako su upravo učenici budućnost države i poželio im da u godinama koje dolaze budu još uspješniji, piše AA.

Ovom prilikom učenicima "Maarif škole" podijeljeni su tableti.

komentari (0)