Momak u Turskoj 20 godina bio nepokretan: Uz pomoć doktora prohodao

TURKIYE 19.10.2021, 12:02 19.10.2021, 12:22
Momak u Turskoj 20 godina bio nepokretan: Uz pomoć doktora prohodao
© AA

Abdullah Yigit je prije 20 godina doživio saobraćajnu nesreću u gradu Kutahya, koji se nalazi unutar Egejske regije u Turskoj, nakon koje je ostao nepokretan.

Abdullah je zbog lomljenja kičme 20 godina ostao 'prikovan' za invalidska kolica. Nakon strašne nesreće koju je doživio sa samo 19 godina, obilazio je razne bolnice kako bi ponovo mogao stati na svoje noge. Išao je na liječenje i u Ukrajinu, gdje je ostao tri mjeseca. Poslije toga se ponovo vratio u Tursku, gdje je pokušavao da se izliječi u raznim turskim bolnicama.

- Prije otprilike šest mjeseci sam saznao da se pacijenti iz svih zemalja svijeta liječe u bolnici u Kutahyi, te sam ponovo odlučio da se liječim, kazao je Yigit.

Istakao je i da je mnogo lijep osjećaj ponovo stati na svoje noge nakon 20 godina.

- Napustit ću bolnicu tek kad ozdravim u potpunosti, rekao je Abdullah.

Doktorica Fatma Yaman koja radi u bolnici u kojoj se liječi Abdullah, kaže da sada može sam da sjedi bez ikakvih pomagala, te da je to veliki napredak, jer se Abdullah deset godina nije liječio nikako.

Istakla je i da je uz pomoć osoblja počeo da hoda uz pomagala naravno, ali da je to veliki uspjeh, te da su oni mnogo sretni kada pomognu svojim pacijentima.

Anadolija/Balkan News

komentari (3)
Kristian Srbija.. Prije 2 godina
Prekrasno, svaka cast za Dokttorku i njeno osoblje.. Veliki zagrljaj od mene,
Sandzo Prije 2 godina
Kako da nabavim kontakt od bolnice?
Unapred zahvalan
Mersud Prije 6 mjesec
Hvala Allahu dragom i ovim doktoricama i doktorima.