Nastavnik likovne kulture u Turskoj, osoba sa invaliditetom živi svoje snove: Nikada ne odustajte od svojih snova

Ozcan je rekao da je mnogo sretan jer je ponovo počeo raditi u školi, te da nijedan početak nije lagan, tako da ni njegovi počeci nisu bili lahki

TURKIYE 24.11.2021, 14:43 24.11.2021, 15:06
Nastavnik likovne kulture u Turskoj, osoba sa invaliditetom živi svoje snove: Nikada ne odustajte od svojih snova
© Printscreen

Gokhan Ozcan je profesor koji svojim učenicima na sve moguće načine uljepšava život. Profesor Ozcan je od rođenja 66 postotni invalid. Uprkos tome, ostvario je svoj san i postao profesor.

Gokhan je u mjesecu aprilu ove godine imenovan za profesora likovne kulture u osnovnoj školi 'Karsikaya' u turskom gradu Ordu.

Ozcan je rekao da je mnogo sretan jer je ponovo počeo raditi u školi, te da nijedan početak nije lagan, tako da ni njegovi počeci nisu bili lahki.

- Možemo reći da mi je na početku bilo teško. Uvijek sam se pitao kako će okolina gledati na mene, i ono što radim. Ali, hvala Bogu, prevazišao sam to. Naprotiv, svaka prepreka me je još više jačala, rekao je nastavnik Ozcan, te dodao da ukoliko se osoba potrudi, taj trud će se na kraju sigurno isplatiti.

Ozcan posljednih deset do 15 godina radi kao nastavnik. A država, Republika Turska, ističe on, veoma lijepo brine o nastavnicima kao što je on.

- Sve što nam fali, odmah dobijemo. Otkako sam došao u ovu školu, nisam se susreo ni sa jednom neprijatnom situacijom, rekao je nastavnik i dodao i da se učenici vrlo lijepo ponašaju prema njemu.

- Nikad nisam izgubio nadu, rekao je uspješni nastavnik.

Uprkos svim nedaćama koje nas zadese, trebamo ići dalje i boriti se za svoje snove. U životu je najvažnija želja, jer kad čovjek posjeduje želju, ostvarit će i ono o čemu sanja. Nastavnik  Gokhan Ozcan  je pravi primjer kako treba nastaviti kada je najteže, i kako treba ustati nakon svakog pada.

TRTHABER/Balkan News

komentari (0)