Nova radna mjesta u Turskoj: Ministarstvo zdravstva Turske prima 40.000 novih radnika

TURKIYE 09.11.2021, 09:22 09.11.2021, 10:01
Nova radna mjesta u Turskoj: Ministarstvo zdravstva Turske prima 40.000 novih radnika
© AA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u ponedjeljak kako će Ministarstvo zdravstva njegove zemlje uposliti novih 40.000 zdravstvenih radnika.

U obraćanju na konferenciji za novinare nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari, glavnom gradu Turske, Erdogan je kazao kako je bilo govora o brojnim temama.

Ističući da je Turska uspješno vodila borbu protiv epidemije proaktivnim pristupom pomno prateći dešavanja u svijetu, Erdogan je naveo da epidemija nastavlja da prijeti čovječanstvu.

Podvukao da nikada neće dozvoliti bilo kakvu krizu u zdravstvenim uslugama. Navodeći da je broj slučajeva zaraze, hospitalizacija, intenzivne njege i smrtnih slučajeva na kontrolisanom nivou, Erdogan je rekao kako se nada da će i te brojke biti još manje.

Dotakao se i rasprava o tome da li će škole u Turskoj ostati otvorene, te poručio:

„Rasprava o tome da li će škole ostati otvorene ili zatvorene trebalo bi da se okonča. Obrazovanje licem u lice u školama će se definitivno nastaviti."

Podijelio je i dobru vijest za zdravstvene radnike.

- Želio bih podijeliti vijest s javnosti a to je da će Ministarstvo zdravstva zaposliti novih 40.000 zdravstvenih radnika, rekao je Erdogan.

Osvrnuvši se na Azerbejdžan i regiju Karabah, Erdogan je poručio:

"Oni koji su 30 godina šutjeli pred nepravednom, nezakonitom i nemoralnom okupacijom Karabaha i Azerbajdžana, glavni su odgovorni za krvoproliće i tragedije."

Kada je riječ o prekograničnim operacijama koje provodi Turska, Erdogan je poručio kako one predstavljaju nadpolitičko pitanje, piše AA.

komentari (0)