Od 1. februara konkurs za stipendije Diyaneta za medrese i teološke fakultete u Turskoj

TURKIYE 31.01.2022, 13:36 31.01.2022, 14:11
Od 1. februara konkurs za stipendije Diyaneta za medrese i teološke fakultete u Turskoj
© AA

Svi zainteresovani za školovanje u medresama i na teološkim fakultetima u Turskoj, mogu od sutra, 1. februara, aplicirati za stipendije u okviru međunarodnog programa stipendiranja turske Fondacije Diyanet.

U okviru programa koji se provodi u saradnji Ministarstva obrazovanja Turske, Uprave za vjerske poslove, Fondacije Diyanet i teoloških fakulteta u Turskoj, studenti iz inostranstva biće primani na međunarodne srednje škole "Imam hatip" (medrese) i teološke fakultete u toj zemlji u akademskoj godini 2022.-2023.

Studenti iz inostranstva mogu se prijaviti za stipendije u periodu od 1. februara do 15. marta 2022. godine. Prijave će se primati online na "diyanetburslari.tdv.org", a sve detalje o procesu prijave studenti će moći pronaći na istoj adresi.

Ukupno 2.806 studenata iz 111 različitih zemalja nastavlja svoje obrazovanje na srednjoškolskoj, diplomskoj i postdiplomskom nivou kao stipendisti Fondacije Diyanet.

Do danas su ukupno 9.544 studenta završila međunarodne programe stipendiranja te vratilo u svoje zemlje. Ovi studenti djeluju u svojoj zemlji kao dobrovoljni promotori i ambasadori Turske, prenosi AA.

komentari (0)