Otkriveno kolika bi mogla biti cijena TOGG-a, prvog turskog i dugo očekivanog automobila

TURKIYE 16.11.2021, 14:49 16.11.2021, 15:11
Otkriveno kolika bi mogla biti cijena TOGG-a, prvog turskog i dugo očekivanog automobila
© AA

Izgradnja fabrike TOGG automobila bit će završena 2022. godine, a prema pisanjima turskih medija zna se i kolika će, otprilike, biti cijena najtraženijeg i najviše čekanog prvog turskog automobila.

Gurcan Karakas, CEO TOGG kompanije je u razgovoru za GZT (op.a. turska medijska kuća) govorio o pojedinostima turskog 'ljubimca'.

- Gledamo u infrastrukturu modela od 400 KS sa dva motora. Prvo proizvedeno vozilo, je sa 0 na 100 KM/h se povećalo za 4,7 sekundi na stazi Istanbul Park, kazao je Karakas poredeći TOGG sa autom Maserati GT.

Kazao je i da će brzina elektronski biti ograničena na 180 km/h, te da će baterija varirati ovisno o načinu punjenja, ali i da će svaka baterija imati osam godina garancije.

Cijena ovog automobila će, prema riječima Karakasa, iznositi oko 40.000 eura.

- Vjerujem da će vlada učiniti nešto po pitanju oporezivanja. Neće nas ostaviti same sa visokim porezima. To je preduslov za uspjeh na domaćem tržištu. Uspjeh na domaćem tržištu obavezan je za strano tržište, kaže on i dodaje i da u prvoj godini, odnosno u godini nakon augusta 2022; planiraju proizvesti više nego što se najavljivalo. 


 

GZT/Balkan News

komentari (0)