Požar kod termoelektrane u Milasu u Turskoj pod kontrolom

Građani koji žive u susjednom naselju Ören, udaljenom oko jedan kilometar od kampusa u kojem se nalazi termoelektrana, također, su napustili to područje...

TURKIYE 05.08.2021, 10:08 05.08.2021, 15:33
Požar kod termoelektrane u Milasu u Turskoj pod kontrolom
© AA

Šumski požar u četvrti Milas u Mugli proširio se jučer i na termoelektranu Kemerköy. Svo osoblje je evakuisano, uklonjeni su zapaljivi i eksplozivni materijali a požar je stavljen pod kontrolu jer je vjetar jutros slabio te je u toku hlađenje termoelektrane. 

Borba Turske protiv šumskih požara se nastavlja. Požar u okviru Türkevleri u četvrti Mugla Milas osim na strmim i stjenovitim terenima nastavlja se širiti i prema naseljenim mjestima.  Tako je plamen, koji se jučer počeo širiti sa utjecajem vjetra, stigao je i u dvorište termoelektrane.  Osoblje Termoelektrane Kemerköy evakuirano je u večernjim satima a izneseni su zapaljivi i eksplozivni materijali. Dok su stabla oko elektrane sječena i kopani su rovovi.

Građani koji žive u susjednom naselju Ören, udaljenom oko jedan kilometar od kampusa u kojem se nalazi termoelektrana, također, su napustili to područje. Cestovni prijevoz bio je obustavljen. 

Također, ističe se, da su postrojenja vodika u elektrani ispražnjeni i osigurani.

Iz Ministarstva nacionalne odbrane saopćeno je da je evakuacija završena bez problema.

- Zbog požara u regiji Ören u Milasu, evakuacija se odvijala tokom cijele noći,a naši građani u blizini termoelektrane su bili sigurno evakuirani sa tog područja brodovima. Evakuacija je prošla bez ikakvih problema, navedeno je iz Ministarsva nacionalne odbrane Turske.

komentari (0)