Poruke saučešća državnih funkcionera Turske povodom smrti Hasana Čengića: Svoj život je posvetio svom narodu u borbi za slobodu BiH

Dženaza Hasanu Čengiću klanjaće se u ponedjeljak u haremu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu u 11 sati. Drugi termin dženaze i ukop biće obavljeni na porodičnom mezarju Čengića u Odžaku kod Ustikoline u 14.30 sati, obavijestili su iz Islamske zajednice u BiH.

TURKIYE 07.11.2021, 11:54 07.11.2021, 14:02
Poruke saučešća državnih funkcionera Turske povodom smrti Hasana Čengića: Svoj život je posvetio svom narodu u borbi za slobodu BiH
© AA

Glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin uputio je saučešće povodom smrti Hasana Čengića, bivšeg predsjednika Sabora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i jednog od osnivača Strane demokratske akcije (SDA). 

- Bosna i Hercegovina je danas izgubila jednog heroja. Izražavam saučešće braći Bošnjacima povodom smrti Hasana Čengića, koji je bio bliski saradnik Alije Izetbegovića, ministar odbrane tokom rata, a obnašao je važne funkcije i u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, objavio je Kalin na Twitteru.

Osim Kalina, saučešće povodom smrti Hasana Čengića uputio je i ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu.

- Sa tugom sam saznao da je Gazi Hasan Čengić, blizak prijatelj i saradnik rahmetli "kralja mudrosti" Alije Izetbegovića, koji je služio u Bosni i Hercegovini na raznim funkcijama i bio predsjedavajući Skupštine Islamske zajednice, krenuo ka Bogu. Počivaj u miru. Saučešće našoj bosanskoj braći, naveo je Cavusoglu na svom Twitter nalogu. 

komentari (0)