Posebno putovanje Dogu Expressom u Turskoj tokom kojeg  ćete doživjeti pravu malu bajku

TURKIYE 23.11.2021, 11:40 23.11.2021, 11:55
Posebno putovanje Dogu Expressom u Turskoj tokom kojeg  ćete doživjeti pravu malu bajku
© Internet

Sa svojom velikom popularnošću u posljednje vrijeme, Dogu Expres je postao tema za koju se gotovo svi koji posjete Tursku, zanimaju.

Dogu  Express je voz sa kupeima, dakle, klasični voz. Međutim, postoje neke osobine, koje ovaj voz čine drugačijim od drugih. Ovaj voz, koji ide od Ankare do Karsa, ima četiri različite vrste vagona. Možemo reći da je to predivno putovanje vozom koji polazi iz Ankare i stići ćete do Karsa otkrivajući sve ljepote Anadolije.

Postoje razni kupei, koje vi možete zakupiti prilikom kopovine karte, ali, morate požuriti, pogotovo u zimskim mjesecima, jer svi žele da putuju Dogu Expressom i dožive pravu malu bajku.

Turistički Dogu Express polazi iz Ankare i putovanje do Karsa i nazad traje 24,5 sata. Rute su: Ankara, Kırıkkale, Kajseri, Sivas, Erzincan, Erzurum i Kars.

Ako želite da putujete Dogu Expresom, bio bi bolji izbor da idete tokom zimskih mjeseci. Pogledi tokom tog putovanja su zaista legendarni. Međutim, ako vam je cilj samo autentično putovanje vozom, možete putovati u svim godišnjim dobima.

Cijene su vrlo pristupačne, te se zbog toga i vrlo brzo rasprodaju. Putujući ovim vozom u hladnim zimskim mjesecima, možete vidjeti sve prirodne ljepote Anadolije, prekrivene bijelim pokrivačem, iz toplog i udobnog vagona.

Balkan News

komentari (0)