Potpredsjednik Turske i ministar vanjskih poslova odali počast Aliji Izetbegoviću

Povodom godišnjice smrti prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, i ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu je na svom Twitter profilu uputio poruku...

TURKIYE 19.10.2021, 13:43 19.10.2021, 15:18
Potpredsjednik Turske i ministar vanjskih poslova odali počast Aliji Izetbegoviću
© AA

Potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay uputio je poruku u povodu 18. godišnjice smrti prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

- Na 18. godišnjicu smrti, sa rahmetom i poštovanjem sjećamo se Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Bosne i Hercegovine, prijateljske i bratske zemlje, koji je život posvetio časnoj borbi i nezavisnosti svog naroda, istakao je Oktay putem društvenih mreža. 

Povodom godišnjice smrti prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, i ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu je na svom Twitter profilu uputio poruku.

-  Na njegovu 18. godišnjicu smrti, s rahmetom i poštovanjem se sjećam prvog predsjednika nezavisne Bosne i Hercegovine, mudrog kralja Alije Izetbegovića, napisao je Cavusoglu.

Osim ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Cavusoglua i potpredsjednika Turske Fuata Oktaya, sjećanje na Aliju Izetbegovića podijelio je i šef Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske Fahrettin Altun. On je na svom Twitter profilu odao počast prvom predsjedniku BiH.

„Islam za mene je drugo ime za sve što je lijepo i plemenito... Pokušali smo biti i ostati ljudi, i uspjeli smo", napisao je, najprije, Altun citat prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića te dodao:  "Sjećam se mudrog kralja Bosne, Alije Izetbegovića, koji je svojom borbom i idejama nadahnuo čovječanstvo". 

komentari (0)